אז כולם אומרים לך שאתה צריך סרטון תדמית כדי להביא מכירות. בתור מי שמפיק סרטוני תדמית אני אומר לך: לאו דווקא. מה שאתה כנראה צריך זה תוכן וידאו
אמ;לק: בסרטון כאן למעלה אני מביא לכם את עיקרי הדברים, וזה מיועד למי שיש לו בדיוק שתי דקות. אבל אם בא לכם לקבל עוד ידע מגה-חשוב על תוכן וידאו, בעיקר דרך דוגמאות וסרטונים, המשיכו לקרוא. מומלץ. אומנם ע"י הבחור שהצטלם וכותב את השורות האלה, אבל עדיין מומלץ… סמכו עליי.
כל עסק צריך סרטון תדמית – אבל האם כרגע זה הדבר הנכון?
בגדול, כל עסק צריך סרטון תדמית טוב ומושקע: כזה שאומר מי אני, מה אני עושה, ואיזה ערך אני נותן ללקוחות שלי. את הסרטון הזה שמים בעמוד הבית באתר, בפייסבוק, ביוטיוב, בפגישות ובעצם איפה שבא לכם. הסרטון הזה הוא ה-Go To Guy שלכם. אבל, האם תחת מגבלת תקציב ובנקודת הזמן הזו זה הסרטון שאתם צריכים להפיק? כנראה שלא. מה שאתם כן צריכים זה תוכן וידאו.
תוכן וידאו – אתם רואים את זה סביבכם כל הזמן
קודם כל, כמו רוקנ'רול או סיטקומים, באנגלית זה נשמע יותר טוב: Video Content. ועל זה כולם מדברים, בכל העולם, כשאומרים שוידאו מוכר יותר. אפשר לעשות למשל סרטוני "מומחה", שזה בעצם סרטונים מהסוג שנמצא כאן בעמוד למעלה. אפשר לעשות סרטוני מסך ירוק בסטודיו שמתעסק בתחום (אפילו כדאי לצלם 3 סרטונים באותו יום כדי לחסוך בעלות פר סרטון). הסרטונים יכולים להיות מתוסרטים או Free-Style. בלוקיישן חוץ או פנים. הרבה פעמים גם אפשר לצלם אותם לבד במובייל! בטוח ראיתם מיליון כאלה שצולמו בפלאפון, ואני לא אומר שכולם טובים, אבל בהחלט יש גם מצוינים שצולמו ברמה הפשוטה ביותר. כי הכי חשוב זה התוכן. אפשר גם לעשות מצגות שבנויות על תמונות וטקסטים – זה יעבוד כל עוד זה נראה ראוי.
שנראה כמה דוגמאות של תוכן וידאו?
טוב הרי אין מצב שפוסט על תוכן וידאו יכלול רק מלל נכון? אז הנה כמה דוגמאות לתוכן וידאו שהפקנו, ברמות ובתקציבים שונים, עם הסבר קטן על כל סרטון כדי שתבינו מה היה הרעיון ומה הלך מאחורי הקלעים:
סרטון אופנה לאינסטגרם
הסרטון הזה הוא אחד מתוך סדרת סרטונים שהפקנו עבור דנית גרינברג ורשת GREEN. הרעיון היה לייצר סרטונים קצרים, מעוררי תיאבון, שבנויים נטו על ויז'ואל, קצביות ומוזיקה נכונה (המותרת בזכויות יוצרים). הקצביות באה לידי ביטוי באופן שבו הטייקים צולמו (עם תנועות מהירות ולא סימטריות), ה"קפיצות" בעריכה, המוסיקה ועוד. ומשהו קטן בעניין יעילות: לא רק שכל הסרטונים צולמו ביום אחד, הם צולמו באותו יום צילום שנעשה עבור סרטון נרחב ומושקע יותר (בא לכם לראות? הנה זה כאן). הבנתם את הקטע? להוציא את המקסימום אם כבר יצאנו לצלם. בעריכה רק הוספנו אלמנטים פשוטים במיתוג הנכון ו… ביי – ישר לאינסטגרם.
סרטון מסרים קצר
אין דוגמה טובה יותר מהסרטון הזה לעובדה שתוכן וידאו יכול להיראות מגה איכותי, גם אם מפיקים אותו ב-3 שעות (שזה הזמן שלקח לנו). אז מה היה לנו? תסריט מהודק של משפטי מפתח, ויז'ואל מתאים שמצאנו במאגרים לרכישת Stock Footage, הפונט וההצבה הנכונים לטיפוגרפיה, שימוש במיתוג החברה ושקופית סיום עם פרטי יצירת קשר. האם הלקוחות הפוטנציאליים יודעים כעת הכל אודות השירות? לא, וזו גם לא המטרה. האם הם יתעניינו ויצרו קשר? אנחנו יודעים שכן. צריך לזכור שכל סרטון מגיע בתוך פלטפורמה כלשהי (קונטקסט), והסרטון הזה היה מיועד לפרסומות פייסבוק, ליוטיוב, לאתר החברה ועוד – כך ששאר המידע נמצא מסביב.
סרטון חברה
בפלאפון מאמינים מאוד בדיגיטל, ולאירוע שלהם בנושא הצלחה הם בחרו לעשות סרטון בסגנון… דיגיטל כמובן. חשוב שהסרטון יהיה לפי הקווים המיתוגיים של החברה ולזכור שהוא משתלב באירוע שבו הכל ממותג. כשיש לך ימים ספורים להכין סרטון, אחת הדרכים הטובות ביותר היא ע"י מסך ירוק.
סרטון טיפוגרפיה וקריינות
בעידן הסושיאל חשוב מאוד לשים לב לטיפוגרפיה, כלומר לטקסטים ולפונטים. אנשים צופים כשהם במצב של קשב חלקי, ואם יש להם מילים ומשפטים מול העיניים, זה יתפוס אותם! בתוספת תסריט מדויק וקריינות באופי הנכון זה כל מה שצריך. ושימו לב ליתרון גדול – אין כאן שום צילומים. הכל עניין של עריכה.
אז לעשות לבד או עם סטודיו/צלם/בית הפקות?
התשובה לשאלה הזו תלויה בכם: ביכולות, בזמן, ברצון ובמשיכה ליצירה מהסוג הזה. נכון, כנראה שהפקות מגה-מורכבות שכוללות ציוד, הבנה בבימוי ועריכה מורכבת – לא תוכלו לעשות לבד. אבל תוכן וידאו איכותי מסוגים אחרים בהחלט כן. זה יצריך זמן, אנרגיות ואולי גם למידה, אבל כיף לדעת שבימינו זה אפשרי. במקרים אחרים כדאי לקבל ליווי חלקי או מלא של מישהו מקצועי, וזה לאו דווקא אומר לשבור את הכיס. אנחנו למשל מציעים בנק שעות סטודיו, הכרטיסייה, ויודעים לייצר באמצעותו המון תוכן וידאו בעלות משתלמת.
סרטוני מסך ירוק (על קצה המזלג)
הסושיאל והדיגיטל החזירו לחיים שלנו את המסך הירוק, אותה טכנולוגית "כרומה קי" שהייתה חזקה בשנות ה-80 וה-90 ולאחר מכן קצת נעלמה. מה זה החזירו? בענק. המון חברות ועסקים מכל הגדלים והתחומים נעזרים כיום במסך ירוק כדי לייצר ים תוכן וידאו. ולמה זה? בגלל עלויות ההפקה הנמוכות, יכולת השליטה הרבה בעריכה, והעובדה שהקהל התרגל לראות אנשים מדברים אליו ישירות בסרטוני פייסבוק, יוטיוב וכו'. להרחבה נוספת על סרטוני מסך ירוק אתם יכולים לקרוא כאן, ועכשיו נתקדם לדוגמאות:
סרטון חברתי
כשרוצים להעביר את המסר בצורה חזקה וברורה, אחת הדרכים הטובות ביותר לעשות את זה ברשתות החברתיות היא באמצעות סרטוני מסך ירוק. הסיבה ברורה: רואים את הפרזנטור ישירות על המסך, המסרים מקבלים משנה תוקף באמצעות טיפוגרפיה (טקסטים מרחפים) והכל דינאמי וצבעוני.
סרטון בגובה העיניים
לפעמים כל מה שצריך הוא להסתכל ללקוחות בעיניים ולהסביר להם מה הערך שהם יכולים לקבל מהשירות או המוצר. והטריק הוא לא להיות ממש מכירתי, אלא באמת לספר להם על מה מדובר ואיך זה יעזור להם. להיות נגיש, חברי ונעים, כך שבסוף הסרטון הצופה פשוט יגיד לעצמו "הממ… איתם אני רוצה לעבוד".
סבבה והכל, אבל האם הסרטון טוב?
אז מי מחליט שהסרטון ראוי? מי מחליט שהסרטון מצוין? האם זה מי שהפיק לכם אותו? או אולי אתם? אז התשובה לזה היא שבסופו של דבר, אלה הצופים. צילמתי סרטון על הטריקיות של הטעם האישי, וכדאי שתצפו, כי מעבר לסרטונים זה גם רלוונטי כמעט לכל כלי בשיווק הדיגיטלי: דפי נחיתה, עיצובי מודעות ועוד. אבל נחזור לוידאו ולסוג הסרטון שנפיק. יש פרמטרים רבים להתייחס אליהם, ואחד מהם הוא כמובן התקציב.
התקציב: תמיד למקסם למקסם למקסם
השאלה הגדולה היא מה המקסימום שאתם יכולים לעשות עם תקציב מסוים. קחו למשל תקציב של 8,000 שקל: אפשר להפיק בסכום הזה סרטון תדמית מקצועי ומרשים, או (כמו שראינו כאן למעלה בפוסט), להפיק סדרת סרטונים עם איזשהו קונספט שמאפשר לייצר כמות בלי לוותר על איכות. אפשר גם לקנות מצלמה ומיקרופון, לעשות קורס קטן אפילו, ולהתחיל לייצר ים סרטונים בעצמכם. הכל שאלה של מה אתם רוצים להשיג, באיזה פלטפורמות וקמפיינים הסרטונים ישולבו, והאם יש לכם זמן ויכולת לייצר תוכן איכותי ומושך בעצמכם.
"אני רוצה להפיק סרטון תדמית"
לסיכום, גם אנחנו, כששומעים מלקוח שלנו את המשפט: "אני רוצה להפיק סרטון תדמית", לא אומרים "יאללה" ומתחילים לצלם, אלא קודם מבינים מה המטרה, ומה התוכן הנכון שכדאי לייצר. רק אחרי זה לוחצים על Record (או פותחים את תוכנת העריכה). אז אם יש משהו שאני רוצה שתעשו עכשיו אחרי שצפיתם וקראתם זה להוסיף ללקסיקון שלכם לצד צמד המילים "סרטון תדמית", את הצמד "Video Content". או תוכן וידאו, בעברית תקינה :).
לסרטונים נוספים, טיפים ועצות אתם מוזמנים להירשם לניוזלטר שלנו, לעשות לייק לעמוד הפייסבוק שלנו או פשוט להרים טלפון ולבוא לקפה.